Uitbreiding marathontak Team FrySk met beloftenteam Boltrics

Uitbreiding marathontak Team FrySk met beloftenteam Boltrics

22 augustus 2022

Komend jaar zullen twee damesteams actief zijn in de marathonwedstrijden, namelijk Team Boltrics in de beloftendivisie en Team Bouwbedrijf de Vries in de topdivisie. De afgelopen jaren heeft Team FrySk met het dames marathonteam van Bouwbedrijf de Vries al mooie successen behaald in de Topdivisie, met afgelopen seizoen maar liefst twee overwinningen en meerdere podiumplekken. Ook de komende twee jaar ondersteunt Bouwbedrijf de Vries de marathondames van Team FrySk. Daarnaast is de marathontak van de dames voor komend seizoen uitgebreid met een beloftenteam, gesponsord door Boltrics.

Boltrics is een bedrijf dat nieuw is als sponsor en voor twee jaar is ingestapt. Boltrics, gevestigd in Ede, is een bedrijf dat excelleert in software voor logistieke dienstverlening.

Bouwbedrijf de Vries is al langere tijd verbonden aan Team FrySk en zal de komende twee jaar de dames in de topdivisie als hoofdsponsor ondersteunen. Bouwbedrijf de Vries, gevestigd in Leeuwarden, is een dynamische en vakkundige allround aannemer in Noord-Nederland.

Topdivisieteam Bouwbedrijf de Vries zal bestaan uit: Hilde Noppert (nummer 78), Demi Huiden (nummer 9), Aveline Hijlkema (nummer 94) en Paulien Verhaar (nummer 70). Trainer – en oud-topper – Bob de Jong zal als ploegleider langs de kant staan. Hilde en Demi zullen alle marathonwedstrijden gaan rijden, ook de wedstrijden op natuurijs. Aveline en Paulien combineren de marathonwedstrijden met de grote langebaanwedstrijden en zullen daardoor niet altijd aan de start kunnen verschijnen. Om elke week toch met een (meer) volledig team aan de start te staan is het heel mooi dat er nu ook een beloftenteam onder Team FrySk zal vallen, waardoor de twee beloftenrijders Rixt Hoogland en Florien Bolks bij de topdivisie kunnen invallen.

Het beloftenteam Boltrics zal bestaan uit: Rixt Hoogland (nummer 37), Aline de Jong (nummer 50), Florien Bolks (nummer 62) en Corrieke Buffinga (nummer 25). Fenna de Boer, al meerdere jaren actief voor de langebaan bij Team Frysk, zal als reserverijder fungeren (nummer 44). Bij de beloften zal Wout Schilder de rol van ploegleider vervullen. De vier beloftendames zullen vooral in hun eigen regio, namelijk Twente, trainen. Af en toe zullen ze aansluiten bij de trainingen in Friesland.

Ook zullen langebaanrijdsters Amy van der Meer en Anna Marit Sybrandi op individuele basis deelnemen aan de beloftenmarathons voor dames. Wellicht dat Lidia Tempert hierbij ook aan zal sluiten.

We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van Bouwbedrijf de Vries en Boltrics! De rijders zijn al sinds mei druk bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen en kijken er naar uit om op zaterdag 22 oktober te vlammen bij de eerste Marathon Cup in Amsterdam! De voorlopige wedstrijdkalender is hier te vinden.