Tweede trainingsweekend in Noorbeek

Tweede trainingsweekend in Noorbeek

30 juni 2022

Door Jesse de Lange

Dag 1 – 24 juli

Het tweede kamp Noorbeek (in Zuid-Limburg) van deze zomerperiode begon zoals altijd in Heerenveen, we hebben hier eerst een training gedaan. We wilden eerst skeeleren, maar uiteindelijk moesten we door het weer op de schaatsplank staan. Onder het Abe Lenstra stadion hebben we de schaatsplanken neergelegd, waardoor we dit droog konden doen. We hebben hier mooi technische punten aangepakt, die we mee kunnen nemen naar het ijs.

Nadat we snel gedoucht hadden konden we beginnen met het inpakken. Voor de fietsen is een bus van Haaima Peugeot beschikbaar gesteld, zodat deze ook mee naar het zuiden kunnen. De fietsen zijn immers erg belangrijk voor een trainingsweekend in Limburg.

Toen we in Noorbeek aan kwamen was het tijd voor een fietsrit. Het weerbericht had onweer voorspeld. Dit viel gelukkig enorm mee, waardoor we allemaal een mooie fietsrit konden neerzetten en goed konden wennen aan de heuvels. We hebben zelfs wat zonnestralen mee kunnen pakken. Na het fietsen was er een lekkere maaltijd beschikbaar gesteld door Slagerij Harmke Anema.

Dag 2 – 25 juli

Dag 2 begon mooi op tijd, we stonden rond 7.00 op zodat we een ochtendloop konden doen. Na de ochtendloop hebben we – met dank aan Poiesz Mantgum – lekker ontbeten en daarna werd het plan van de dag uitgelegd. In de ochtend hebben we een looptraining gedaan, waarbij sprinten op de voorgrond stond. In de middag hebben we een training gedaan op de fiets. We kregen de opdracht mee om de Schweiberg meerdere keren op te klimmen, het was wel even pittig maar iedereen heeft hard gewerkt.

Dag 3 – 26 juli

Zondag stonden we wat eerder op. Er stond namelijk 6 uur fietsen op de planning. Dan is het altijd handig om mooi op tijd weg te gaan. Het is bij een lange fietsrit belangrijk om van tevoren genoeg te eten, maar ook op de fiets moet je genoeg eten meenemen. We fietsten in verschillende groepen, maar we hadden wel een gezamenlijk punt uitgekozen om een bakje koffie te drinken. Dat is natuurlijk altijd gezellig.

Dag 4 – 27 juli

Op de afsluitende dag doen we altijd een tijdrit. Dit doen we tijdens elk trainingskamp in Noorbeek, waardoor we goed kunnen vergelijken met onze vorige tijden. Het is altijd een knallende afsluiter. Na het weekend met veel trainingsuren pakten we de auto’s en de bus van Haaima Peugeot weer in en reden we weer terug naar Heerenveen.

Het was een geslaagd kamp, waar we weer mooie trainingen met zijn allen hebben neergezet!