Trainingskamp in het herfstige Inzell

Trainingskamp in het herfstige Inzell

8 oktober 2022

Geschreven door Amber Duizendstraal

Zondagochtend 25 september vertrokken we met een groot deel van het team voor het eerste wedstrijdweekend naar Inzell. Na wat ups en downs op de te nemen route, kwamen we gelukkig allemaal heelhuids aan op de plek van bestemming.

Vrijdag was het eindelijk zover: het eerste wedstrijdweekend van het seizoen. Daarvoor kwamen we tenslotte naar Inzell. Er werd over verschillende afstanden geracet door de rijders van Team Frysk. Er sneuvelden zelfs enkele PR’s! Het doel voor de meesten van ons was de limiettijden te rijden om ons te plaatsen voor de eerste Holland Cup in Deventer: de IJsselcup. Zaterdag en zondag werden er ook nog afstanden verreden. Klik hier voor de wedstrijduitslagen in Inzell. Door de extreme kou in de ijshal – die we niet van de Max Aicher Arena gewend zijn – was het ijs helaas niet zo snel en was het voor veel rijders lastig om de limiettijden te halen.

Na de laatste afstand op zondag moesten we nog drie uur fietsen. Na even naar buiten te hebben gekeken was het wel duidelijk dat er weinig anders op zat dan de fiets in de tacx te hangen. Ik vond het redelijk goed te doen door ondertussen ‘Game of Thrones’ te bingewatchen met Jornt. Daarmee was het eerste wedstrijdweekend afgesloten.

En zo braken de laatste twee trainingsdagen aan. Deze dagen waren nog flink pittig, maar het weer begon zich van een betere kant te laten zien. Tussen de bedrijven en de regenbuien door was het ontzettend gezellig en hebben we het erg naar ons zin gehad. We zijn erg verwend door de verzorgde maaltijden van Gasthof Kienberg.

Woensdag was het voor de meesten tijd om naar huis te gaan. Paulien, Aveline, Jesse, Dyon en Germain bleven achter voor een extra wedstrijdweekend. Dit trainingskamp was een mooie aftrap voor het winterseizoen en we zijn hongerig naar meer….

Tot slot willen we via deze weg de sponsoren bedanken die dit trainingskamp mede mogelijk hebben
gemaakt.

IJsselcup

Volgend weekend, 15 en 16 oktober, staat de IJsselcup / Holland Cup 1 op het programma. Voor Team FrySk staan de volgende rijders aan de start: Amber Duizendstraal (500m, 1000m), Amy van der Meer (500m), Anna Boersma (500m, 1000m), Aveline Hijlkema (R5 500m, R1 1000m, 1500m, 3000m) en Paulien Verhaar (500m, 1000m, 1500m, 3000m). Als reserve staan Liotte Smits (R7 3000m), Lidia Tempert (R5 1500m, R1 3000m) en Johan Talsma (R4 500m) op de lijst. Verder staat Mass Start Competitie 3 dat weekend op de planning, waar waarschijnlijk ook meerdere Team FrySk-rijders aan de start zullen staan.