Paulien Verhaar
Langebaan

Paulien Verhaar

11 – 8 – 1999
Team Bouwbedrijf de Vries

Mijn naam is Paulien Verhaar, ik ben 24 jaar oud en dit wordt mijn 4e jaar bij Team Frysk. Ik ben opgegroeid in Castricum (Noord-Holland).  In april 2022 heb ik mijn bachelordiploma Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente behaald. Op dit moment heb ik een tussenjaar om me wat meer rust rondom het schaatsen te hebben. Daarnaast heb ik sinds kort een leuk en leerzaam bijbaantje, namelijk als junior triagist bij Dokterswacht.

Toen ik 7 jaar oud was, ben ik begonnen met schaatsen op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Dit vond ik vanaf het begin al hartstikke leuk en ik ben elk jaar dan ook wat fanatieker gaan schaatsen. Eerst deed ik dit naast andere sporten die ik ook erg leuk vond, zoals atletiek. Verder hield ik me nog veel met muziek bezig (viool en piano). Later ben ik me echt op het schaatsen gaan focussen. Het leuke aan schaatsen vind ik de afwisseling van de trainingsvormen (schaatsen, fietsen, krachttraining, looptraining, skeeleren). Ik houd – misschien niet geheel verrassend – het meeste van de schaatstrainingen, maar vanuit mijn atletiekverleden vind ik de looptrainingen ook erg leuk. Naast deze afwisseling vind ik het heel gaaf dat je zo makkelijk hoge snelheden behaalt en dat je nooit klaar bent met het perfectioneren van je schaatstechniek. Deze valt altijd nog te verbeteren, waardoor het nooit saai wordt!

Mijn focus en kwaliteiten liggen op de middellange afstanden en marathons. In mijn laatste juniorenjaar heb ik de Junior World Cups en het WK Junioren mogen rijden, met meerdere podiumplekken en winst van het World Cup-klassement op de 1500m en 3000m als resultaat. Bij de senioren heb ik op de langebaan vooral op het NK Allround mooie resultaten geboekt met 2 keer een uitslag in de top 10. Daarnaast heb ik twee seizoenen het marathonschaatsen meer ontdekt en daar heb ik erg veel plezier in beleefd samen met het team. Dat resulteerde in meerdere podiumplekken en zelfs al twee keer winst in de Topdivisie!

Voor seizoen 2023-2024 hoop ik mij zowel technisch als fysiek verder door te ontwikkelen, met als doel om in aanmerking te komen voor deelname aan de World Cups en de slotafstand van het NK Allround te behalen. Daarnaast gaan we met marathonteam Bouwbedrijf de Vries voor de winst in de Marathon Cups! Mijn ultieme droom is een gouden medaille op de Olympische Spelen. Ik kijk uit naar het aankomende seizoen!

Wist je dat … Paulien buikspierpijn kan krijgen van haar lachbuien?

Prestaties

Persoonlijke records

39,85
Heerenveen
500m
1.18,55
Leeuwarden
1000m
1.58,69
Heerenveen
1500m
4.11,73
Heerenveen
3000m
7.13,85
Heerenveen
5000m
In Actie

Paulien Verhaar