Paulien Verhaar
Langebaan

Paulien Verhaar

Mijn naam is Paulien Verhaar, ik ben 20 jaar oud en student Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente. Ik ben geboren en opgegroeid in Noord-Holland. Toen ik 7 jaar oud was, ben ik begonnen met schaatsen op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Dit vond ik vanaf het begin al hartstikke leuk en ik ben elk jaar dan ook wat fanatieker gaan schaatsen. Eerst deed ik dit naast andere sporten die ik ook erg leuk vond, zoals atletiek. Verder hield ik me nog veel met muziek bezig (viool en piano). Later ben ik me echt op het schaatsen gaan focussen.

Het leuke aan schaatsen vind ik de afwisseling van de trainingsvormen (schaatsen, fietsen, krachttraining, looptraining, skeeleren). Ik houd – misschien niet geheel verrassend – het meeste van de schaatstrainingen, maar vanuit mijn atletiekverleden vind ik de looptrainingen ook erg leuk. Naast deze afwisseling vind ik het heel gaaf dat je zo makkelijk hoge snelheden behaalt en dat je nooit klaar bent met het perfectioneren van je schaatstechniek. Deze valt altijd nog te verbeteren, waardoor het nooit saai wordt!

Op mijn 18e ben ik in Enschede begonnen met mijn studie Technische Geneeskunde en heb ik dit gecombineerd met schaatsen bij RTC Oost. In die tijd heb ik mooie stappen weten te maken. Tijdens mijn laatste jaar als junior (seizoen 2018-2019) heb ik met alle Junior World Cups en met het WK Junioren mee mogen doen, met meerdere podiumplekken als resultaat. Afgelopen jaar moest ik het als eerstejaars (neo)senior tussen de grote namen proberen, met als hoogtepunt een 9e plek op het NK Allround. Nu ben ik klaar voor de volgende stap, vandaar dat ik dit jaar de overstap heb gemaakt naar Team Frysk. Vanuit Friesland zal ik mijn studie (zo veel mogelijk) op afstand afronden.


Voor seizoen 2020-2021 hoop ik mij zowel technisch als fysiek verder door te ontwikkelen, met als doel om in aanmerking te komen voor deelname aan de World Cups. Mijn ultieme droom is een gouden medaille op de Olympische Spelen. Ik kijk uit naar het aankomende seizoen!
Prestaties

Persoonlijke records

40,18
Heerenveen
500m
1.19,06
Enschede
1000m
1.59,73
Heerenveen
1500m
4.12,07
Heerenveen
3000m
7.33,95
Minsk
5000m
In Actie

Paulien Verhaar