Nynke Tinga
Talententeam

Nynke Tinga

08 – 04 – 2006

Ik ben Nynke Tinga. Ik ben 17 jaar oud en ik kom uit Bolsward. Ik begin nu aan mijn tweede seizoen bij Team FrySk. Het mooie aan schaatsen vind ik dat je soms zonder moeite veel snelheid op kunt bouwen en zo lekker door de bochten kunt jagen. Mijn specialisme is dat ik even goed ben in lange afstanden als in de sprintafstanden, een echt allrounder dus. 

Ik ben opgegroeid in een omgeving waarin je schaatsen niet kunt vermijden. Mijn beide ouders en ook mijn grootouders hebben geschaatst. Mijn eerste schaatservaring is dan ook op hele jonge leeftijd op natuurijs. Ik vond het zo leuk dat ik op mijn vijfde met jeugdschaatsen ben begonnen. Enkele jaren later ben ik doorgestroomd naar de schaatsclub van Bolsward en later voor meer uitdaging naar HCH en het jeugdplatform van Team FrySk. 

 Afgelopen seizoen bij Team FrySk heb ik veel progressie gemaakt. Ik heb onder andere mijn eerste NK-junioren gereden en mijn doel, het rijden van de Vikingrace, volbracht. Ik hoop me komend seizoen te plaatsen voor het NK-allround bij de junioren en ondertussen nog evenveel plezier te ervaren. 

Wist je dat … Nynke niet alleen van bevroren water houdt, maar dat ze het in de zomer ook leuk vindt om te windsurfen

Prestaties

Persoonlijke records

42,57
Heerenveen
500m
1.25,45
Heerenveen
1000m
2.09,26
Heerenveen
1500m
4.37,31
Heerenveen
3000m