Aveline Hijlkema
Langebaan

Aveline Hijlkema

28 – 7 -1995

Dit seizoen mag ik voor het zevende jaar deel uitmaken van Team FrySk! Inmiddels ben ik vanuit Zuidwolde naar Heerenveen verhuisd en heb ik mijn studie Voeding & Gezondheid afgerond. Nu werk ik bij de Bas van de Goor Foundation waar ik mij bezighoud met het onderzoek naar de effecten van bewegen bij diabetes. Naast de trainingen en werk breng ik veel tijd door in de keuken, want ik hou van koken, bakken en lekker eten 😉

Schaatsen doe ik al zo lang ik me kan herinneren. Eerst richtte ik me meer op de korte afstanden, daarna heb ik mijn focus verlegd naar de middellange afstanden en het allrounden. Het leuke vind ik dat er veel afwisseling in het programma zit met alle verschillende trainingen die we doen en het is een leuke uitdaging om uiteindelijk op het ijs alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen.

Met het allrounden heb ik mijn beste resultaat tot nu toe behaald: een zesde plek op het NK Allround. Komend seizoen ga ik mij richten op de lange afstanden (3000m en 5000m). Heel veel zin om mij hierin te verbeteren! Joop Zandberg Rijwielen ondersteunt mij; zij zijn dan ook op mijn wedstrijdpak te zien.

Wist je dat … Aveline geen sprinter is, want dat is na al die jaren nog steeds een groot misverstand? 😉
Prestaties

Persoonlijke records

39,78
Heerenveen
500m
1.18,12
Heerenveen
1000m
1.57,78
Heerenveen
1500m
4.06,70
Heerenveen
3000m
7.09,18
Heerenveen
5000m
Privé sponsoren
In Actie

Aveline Hijlkema