Maria Sterk
Begeleiding Talenten

Maria Sterk

Mijn naam is Maria Sterk, ik ben getrouwd met Douwe Anema en samen hebben wij een melkveehouderij in Hallum, vlakbij Bartlehiem. Wij hebben drie kinderen, Elske, Silke en Hylke. Daarnaast werk ik als agrarisch adviseur bij Van Balen Boekhoudburo in Jellum.

Ik ben bijna 13 jaar actief geweest als wedstrijdschaatsster en Siep Hoekstra is jarenlang mijn trainer geweest. Mijn specialiteit was de marathon, en met name natuurijs. Hoogtepunten uit mijn schaatscarrière zijn het werelduurrecord (2005), winnares van de Aart Koopmans Memorial 100km op de Weissensee (2007), Open Nederlands Kampioen op de Weissensee (2009) en het Nederlands Kampioen op het Zuidlaardermeer (2010).

Vanaf het allereerste begin ben ik al betrokken bij Team FrySk. Eerst als rijdster en toen ik in 2015 ben gestopt met wedstrijdschaatsen, ben ik deel uit gaan maken van de staf van Team FrySk.

Als trainer vind ik het leuk mijn eigen ervaring als wedstrijdschaatsster over te brengen op enthousiaste rijders en rijdsters in het team!