Bob de Jong
Begeleiding

Bob de Jong

Na 20 jaar aan de wereldtop geschaatst te hebben wil ik mijn kennis delen met de nieuwe toppers van Team FrySk. Als trainer heb ik in Korea en China ervaringen opgedaan en nu zit ik voor het 2e jaar bij Team FrySk.

Tijdens mijn sportcarrière heb ik keuzes gemaakt en met vele trainers kunnen werken. Hiervan heb ik kunnen leren en gebruik gemaakt. Natuurlijk zijn mijn Olympische medailles (Goud, Zilver en 2x Brons) mijn hoogtepunten, naast de 10 wereldtitels. De route naar het doel is waardevol; tegenslagen, keuzes en verlies zijn allemaal voorbij gekomen en daar heb ik van geleerd. Mijn 10km was een mentaal gevecht met mijzelf, dit begint al in de training. Het gevecht aangaan met jezelf om elke dag beter te worden, open te staan voor nieuwe ideeën en daarmee voorsprong pakken. De kernwaarde om topsport te bedrijven!

Naast langebaan heb ik 6 jaar in het marathonpeloton gereden en gewerkt voor andere zodat zij (wij) konden winnen.  Bij de marathon is het samenspel belangrijk om als eerste over de streep te komen. Hierbij ga ik, als ploegleider van het damesteam Bouwbedrijf de Vries, voor een goede samenwerking en hoop ik dat we 15 podiumplekken pakken, waarvan 5x de winst. Bij de langebaanrijders wil ik als coach graag zien dat ze leren en het uiterste eruit halen.

Wist je dat … Bob na zijn schaatscarrière ook een tijdje bij de marathonsponsor Bouwbedrijf de Vries in Leeuwarden heeft gewerkt en hij eens aan skischansspringen heeft gedaan.