Succesvolle Residentie Cup voor het Talententeam

Succesvolle Residentie Cup voor het Talententeam

23 november 2023

Team Frysk Talenten heeft vorige week voortreffelijke prestaties zien tijdens de Residentie Cup en trainingswedstrijden.

In Den Haag mochten op 11 3n 12 november 5 rijders van het Talententeam starten bij de Residentie Cup, een landelijke wedstrijd. Mayke Vriesinga koos voor de beloftenmarathon en eindigde op een keurige 5e plaats. De overige deelnemers Jan Hendrik Hoekstra, Marrit van der Meer en Nynke Tinga presteerden zeer verdienstelijk door zich als B1 en A1-junior in hun categorie bij de beste 30 van Nederland te plaatsen.

Uitzonderlijk goed was de prestatie van Naomi Kammeraat. Als eerstejaars B-junior stond zij na de eerste dag 2e in het tussenklassement over de 500/1500m. Hiermee realiseerde zij deelname aan de “European Youth Country Match”, dat op 16 december in Heerenveen wordt gehouden.  Een meer dan verdienstelijke prestatie.
Verder reden meerdere rijders van het Talententeam een wedstrijd in Leeuwarden afgelopen zondag. Marrit van der Meer, Pieter Zijlstra, Jelte Hellinga, Huub Adema en Jan Hendrik Hoekstra reden een 3km met uitstekende prestaties als resultaat. Nynke Tinga en Mayke Vriesinga reden maandagavond daarnaast nog nieuwe persoonlijke records op de 500 en 1500m. Top dames!