Succesvolle juniorentoernooien

14 maart 2023

Vele podiumplekken zijn de laatste maand behaald door de junioren van Team FrySk tijdens Nationale Kampioenschappen! Tijdens het NK Pure Sprint, het NK Jeugdmarathon, het NK Sprint/Lange Afstanden voor junioren B/A en het NK Allround voor junioren C stonden 5 rijders van Team FrySk (soms zelfs meerdere keren) op het podium! Ook op de Vikingrace zijn mooie successen behaald.

NK Pure Sprint

Op 11 februari werd in Tilburg het NK Pure Sprint/Supersprint gehouden. In Johan Talsma werd derde in het eindklassement bij de junioren A na een derde plek op zowel de 100m (10,20) als de 300m (23,87) en een zesde plek op de 500m (38,22). Naomi Kammeraat, van het Talententeam, werd vierde in het klassement na een tweede plek op de eerste 100m en vervolgens drie keurige vijfde plekken op de tweede 100m en de beide 300 meters!

NK Jeugdmarathon

Voor de junioren werd op 18 februari het NK Marathon verreden in Groningen. Van het talententeam stonden er veel rijders aan de start en bij de jongens junioren C was er een hele mooie tweede plaats voor Pieter Zijlstra. Bij de A-junioren werd Anna Marit Sybrandi derde en eindigde Jasper Tinga net naast het podium op plek vier. Als afsluiting van een succesvolle dag was er ’s avonds in Groningen bij de beloften heren ook nog een tweede plek voor Mathijs van Zwieten.

NK Sprint/Lange Afstanden – Junioren B en A

Onder zware omstandigheden werd in het laatste weekend van februari in Utrecht het NK Sprint/Lange afstanden voor junioren gehouden. Bij het NK Sprint stonden Tosca Mulder (13e), Johan Talsma (8e) en Nynke Tinga – van het talententeam – (20e) aan de start. Robbert-Jan van Hardevelde had een druk weekend met zowel de sprint (13e) als 3000m (14e). Anna Marit kan met een tweede plaats tevreden terugkijken op de 3000m en reed in haar eerste 5000m naar een vierde plaats. Jasper eindigde op deze afstanden op een zesde en zevende plaats. Tot slot wist Tosca met haar team Nederlands Kampioen op de teamsprint te worden!

NK Allround – Junioren C

De C-junioren reden ook in Utrecht een NK, voor hen NK Allround over 500 en 1500m. Hierbij werd Naomi heel knap derde op de 500m en vierde in het klassement. Jan-Hendrik Hoekstra eindigde op een mooie tiende plaats.

Vikingrace

Traditiegetrouw werd het aan het einde van het seizoen de Vikingrace gehouden, een internationaal toernooi voor de beste junioren C- en B-junioren. Robbert-Jan (B2) wist maar liefst 4 PR’s te rijden! Ook Naomi (C2) reed meerdere PR’s (3 stuks) en belandde op de 1000m zelfs op het podium met een bronzen plak!

Gefeliciteerd met alle behaalde resultaten!