Succesvolle eerste marathon!

Succesvolle eerste marathon!

22 oktober 2023

Succesvolle eerste marathonavond voor Team FrySk met podium voor Kim Talsma (3e) bij de Topdivisie & Lidia Tempert (2e) bij de Beloften Divisie!

De Beloften Heren vingen de avond aan. Mathijs van Zwieten wist – na mooi afstopwerk van de jongens van Team Douma Staal – met 11 anderen een rondje voorsprong te pakken en eindigde als 10e. Sipke Sijtsma moest na een dappere solo ontsnappingspoging de strijd voortijdig staken en Jasper Tinga en Sjoerd Kleinhuis eindigden respectievelijk als 25e en 46e.

Vervolgens wist Kim overtuigend de pelotonsprint te winnen bij de Topdivisie Dames na een erg sterke wedstrijd te hebben gereden 💪🏼 Hilde Noppert eindigde als 23e. Esmee Visser heeft mooi aanvallend werk laten zien en ook Paulien Verhaar heeft de eerste helft haar bijdrage aan het team kunnen leveren nu ze op de weg terug is van haar blessure.

De Beloften Dames sloten de avond af en ook hier werd een mooie podiumplek bemachtigd. Lidia pakte – mede door mooi teamwork van de dames van Boltrics – samen met 2 anderen een rondje voorsprong en sprintte vanuit de kopgroep naar een 2e plek. Anna Marit Sybrandi sprintte in het peloton nog naar een keurige 6e plek en Emma Veugers en Florien Bolks eindigden als 27e en 31e. Mayke Vriesenga van het Talententeam werd knap 5e!

Een mooie start van het seizoen!

Foto’s: Neeke Smit-Wassenbergh en Glenn Wassenbergh