Plotseling overlijden trainer Rob van Hardeveld

Plotseling overlijden trainer Rob van Hardeveld

21 juli 2022

Het is zondag 17 juli 2022 en het is prachtig weer. De beide jongens van Rob zijn aan het trainen, dus voor Rob alle gelegenheid om zelf een fietstocht te maken om ook zelf, als één van de trainers van Team FrySk, in conditie te blijven.

Onderweg kwam hij zijn vrouw Marionne en hun beide jongens nog tegen, even naar elkaar gezwaaid en dan natuurlijk weer verder op de geplande route. Naar wij nu weten, was dat het laatste contact met zijn vrouw en kinderen. Iets verder op de route gaat het mis en als omstanders hem vinden, mag de hulp niet meer baten. Rob overlijdt ter plaatse.

Rob van Hardeveld was als trainer al een hele lange tijd actief in de schaatswereld en sinds vorig seizoen was hij verbonden aan Team FrySk. Voor ons ambitieuze team een zeer welkome aanvulling van de trainersstaf. Wij hebben Rob namelijk leren kennen als een kundige en gedreven trainer. Daarbij had hij ook met name oog voor het detail, wist vaak met een enkele aanwijzing de schaatsers weer “op het goede spoor” te zetten.

Verder bracht hij als persoon overzicht en een zekere rust met zich mee, een mooie en passende aanvulling op de al aanwezige kwaliteiten van de trainersstaf.

Rob is maar 62 jaar geworden en hij laat zijn vrouw Marionne en zijn beide zonen Robbert-Jan en Floris achter.

Team FrySk gaat Rob heel erg missen, als trainer, als collega en vooral als een hele fijne man.