Nieuw-Zeelander Peter Michael sluit aan bij Team FrySk

Nieuw-Zeelander Peter Michael sluit aan bij Team FrySk

3 december 2020

Sinds 1 oktober trainde Michael (31) al mee met het topteam van Team FrySk. Nu treedt hij officieel toe tot het team, dat zich daarmee versterkt met een lang-afstandsspecialist mét Olympische ervaring.

De negenvoudig Wereld Kampioen inline maakte in 2014 de overstap naar het schaatsen. In no-time liet hij zien met de wereldtop mee te kunnen. In 2017 won hij al een World Cup op de 5km en in 2018 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Sinds vorig jaar bevindt de Nieuw-Zeelander zich in Nederland voor de ontwikkeling van zijn schaatscarrière. Daarbij legde hij zich ook toe op het rijden van marathons. Het afgelopen seizoen kwam hij in actie voor het schaatsteam Okay Fashion & Jeans.

Nu gaat zijn focus weer volledig naar de langebaan. Het winnen van een medaille op de Olympische Spelen van 2022 is het grote doel. Daarbij heeft Michael bij Team FrySk een passende omgeving gevonden en in Marwin Talsma een perfecte trainingspartner. De filosofie en werkwijze van Team FrySk spreken de Nieuw-Zeelander aan zegt hij: “I had seen the team at the World Cups in previous years and I was impressed by the energy of the coaches and athletes”. Sinds hij is aangesloten bij het team worden zijn verwachtingen overtroffen. “It’s only been better and better than I expected”. Hij kijkt uit naar een mooie wisselwerking waarbij hij iets toe kan voegen aan het team en zelf ook stappen kan zetten.

Het is de ambitie dat Michael het huidige seizoen en volgend seizoen onder de vleugels van Siep Hoekstra traint. Als alles volgens plan verloopt komt Michael dit seizoen nog in actie bij de twee World Cups en het WK Afstanden die in Thialf georganiseerd worden. Daar hoopt hij de 5km, 10km, Teampersuit en Mass Start te rijden.