Marwin Talsma over World Cups in Amerika en Canada

Marwin Talsma over World Cups in Amerika en Canada

21 februari 2024

Afgelopen weken was Team FrySk schaatser Marwin Talsma in Amerika en Canada om daar tijdens de World Cup de 5000m te schaatsen.

Vanuit het NK afstanden was Marwin geplaatst voor de laatste 2 World Cups in Amerika en Canada. In het Amerikaanse Salt Lake City mocht hij de 5 km rijden. Tien dagen voor de wedstrijd reed Marwin zijn eerste meters op de ijsbaan die gelokaliseerd is op 1425 meter hoogte. Door zijn astma kreeg hij het in de 10 trainingsdagen niet voor elkaar om zijn saturatie hoog genoeg te krijgen, dit betekent dat hij niet genoeg zuurstof tot zich kon nemen en hierdoor reed Marwin op de zondag niet de beste 5000m van zijn carrière.

Na de wedstrijd in Salt Lake City reisden ze af naar het Canadese stadje Quebec dat zich op zeeniveau bevindt. Dat ze zich niet op hoogte bevonden beviel Marwin goed en dat resulteerde ook in een goede 5km waar hij een 9e plek behaalde in de A-groep. Doordat Marwin 4e was op de 5000m en 3e was geworden op de 10km op het NK afstanden, mocht hij als reserve mee naar Calgary waar het WK afstanden verreden werd. Hier mocht hij echter niet van start en dus reisden zijn coach, Siep, en hij op 19 februari weer terug naar Nederland. Vervolgens heeft hij hier dan nog 3 dagen om zich voor te bereiden op het NK Allround in Thialf dat start op 24 februari.