Marijke mist seizoenstart door ziekte van Pfeiffer

Marijke mist seizoenstart door ziekte van Pfeiffer

18 oktober 2017

Het indrukwekkende inlineseizoen van Marijke Groenewoud zal voorlopig nog geen vervolg krijgen op het ijs. Enkele weken voor de start van het schaatsseizoen is bij haar de ziekte van Pfeiffer geconstateerd.

Met twee Europese en zes Nederlandse titels inline op zak keek Groenewoud erg uit naar de winter. Haar debuut in de landelijke marathon gaat echter nog even op zich laten wachten. Na de laatste inlinewedstrijd nam Groenewoud even rust, met het plan om vervolgens de trainingen op te pakken richting het winterseizoen. “Tijdens de eerste trainingen voelde ik me helemaal niet goed, ik voelde me alleen maar heel moe”, aldus Groenewoud.

Een inspanningstest liet zien dat er iets niet goed was. Bloedonderzoek wees vervolgens uit dat ze zeer recent de ziekte van Pfeiffer onder de leden had gehad. Een vervelende tegenslag voor Groenewoud. Het betekent in ieder geval dat ze de seizoenstart zal missen. Hoe lang ze buiten de competitie blijft is nog onduidelijk.

Trainer Siep Hoekstra laat weten: “Het belangrijkste voor Marijke is rust. Dat is het enige dat haar nu verder kan helpen. Samen met haar sportarts gaan we kijken wanneer ze weer rustig kan beginnen met trainen”.

Het had voor Groenewoud een droomseizoen moeten worden. De samenwerking die haar ploeg Team FrySk aanging met de formatie van Jillert Anema leverde voor haar een unieke situatie op. Ze kon debuteren in de landelijke marathon in een ploeg met de grote namen. Dat debuut komt er wel, maar nu nog even niet. Daarnaast had ze haar ogen gericht op de Mass Start en het WK Junioren in Salt Lake City. “Maar dat heb ik nog steeds”, laat Groenewoud weten. “Ik moet nu zeker goed op mijzelf passen, maar het seizoen is nog lang!”.

©foto Martin de Jong