Landelijke selectiewedstrijd voor de junioren van Team FrySk

Landelijke selectiewedstrijd voor de junioren van Team FrySk

8 december 2022

Afgelopen weekend (3 en 4 december) stonden vele junioren van Team FrySk in Alkmaar aan de start van de Landelijke Selectiewedstrijd. Voor de C-junioren was dit een selectiewedstrijd voor de European Youth Countrymatch, voor de B- en A-junioren was dit een selectiewedstrijd voor het NK Allround. Van Team FrySk stonden rijders van zowel de topploeg als de talentenploeg aan de start.

De C-junioren beten het spits af. Oege Ferwerda, trainer van de talentenploeg, heeft een verslagje over zijn junioren geschreven:

“De 12 beste C-junioren van Nederland waren uitgenodigd om deel te nemen aan de voorselectie voor de landenwedstrijd Nederland, Noorwegen en Duitsland. Twee leden van de talentenploeg, Naomi Kammeraat (C2) en Jan Hendrik Hoekstra (C2) mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Jelte was reserve en kwam helaas niet in aanmerking voor deelname. Jan Hendrik is als 6e geëindigd en Naomi had geen klassement vanwege een DQ op de 500m. Naomi werd 6e op de 1500m. Zowel Jan Hendrik als Naomi hebben op nationaal niveau een prima prestatie geleverd.

Bij de junioren B deed Nynka Tinga mee aan de landelijke selectiewedstrijd voor junioren B. Nynke heeft zich, na goede resultaten, echter niet geplaatst voor het NK. Nynke is 25e in het klassement geëindigd.

De landelijke selectiewedstrijd voor het NK voor de C-junioren is op 5 februari 2023. Het NK voor C-junioren is op 26 februari 2023 in Utrecht.”

Sinds kort heeft de Talentenploeg een eigen account op Instagram. Volg onze jonge talenten via dit account.

Van de topploeg streden vier junioren mee om de tickets van het NK Allround, namelijk Tosca Mulder Anna Marit Sybrandi (A2), Robbert-Jan van Hardeveld (B2), Tosca Mulder (A2) en Jasper Tinga (A2). In Alkmaar heeft Anna Marit zich geplaatst voor het NK Junioren! Na drie afstanden eindigde ze als derde in het klassement. Robbert Jan (9e) en Jasper (19e) moeten nog even afwachten of ze van start mogen, maar maken als eerste reserve zeker nog kans. Tosca werd helaas op de laatste afstand gediskwalificeerd.

Het NK Junioren Allround en Afstanden voor de B- en A-junioren vindt op 14 en 15 januari plaats in Groningen.

Uitslagen zijn te vinden via de volgende links:

Jun. C

Jun. B

Jun. A