Het team voor het nieuwe seizoen is bekend

Het team voor het nieuwe seizoen is bekend

13 april 2020

De samenstelling van het team voor het nieuwe seizoen is bekend. Er zijn twee sporters die het team gaan verlaten en we verwelkomen drie nieuwe sporters.

Vanuit het opleidingsplatform zetten Amber Duizendstraal en Mayke Koster de stap naar het topteam. Het afgelopen seizoen hebben zij de kans gekregen om als stagiair mee te trainen met het topteam en dat is goed bevallen. De dames hebben afgelopen seizoen een grote progressie gemaakt en laten daarmee zien klaar te zijn voor de stap. Het is een van de belangrijkste doelstellingen van Team FrySk om Fries talent uit de regionale clubs en eigen opleiding door te laten stromen naar het topteam. Wij zijn erg blij dat er dit jaar weer goede talenten bij zitten!

Helemaal nieuw bij Team FrySk is Paulien Verhaar. Deze allround dame heeft zich de afgelopen seizoenen bewezen op nationaal niveau. Het afgelopen seizoen reed ze o.a. het NK Afstanden en Allround voor de senioren en het WK voor studenten dat in Amsterdam plaatsvond. Paulien is een mooie aanvulling voor het bestaande allround-team bij de dames. Hiermee ontstaat een nog sterker team dat op landelijk niveau zeker weer van zich gaat laten horen.

We nemen dit seizoen afscheid van Esmé Stollenga en van Engbert de Vegt. Wij wensen hen veel succes bij hun verdere (sportieve) carrière.

Heren marathon – Team Douma Staal 

Vanuit de lange baan maakt Jan Hamers de stap naar het marathonteam van Douma Staal. De focus komt nu op de marathon te liggen, maar met een enkele uitstap naar de langebaan in de kwalificatiereeks richting de grote landelijke toernooien zoals het NK Allround.