Han Zuidema nieuwe secretaris

Han Zuidema nieuwe secretaris

1 augustus 2020

Het bestuur verwelkomt Han Zuidema als nieuwe secretaris van Team FrySk.

Het accepteren van deze functie is voor mij nu nog de enige manier om een weggestopte wens in vervulling te laten gaan: ‘Lid’ zijn van een schaatsploeg die meedoet aan de grote landelijke en internationale wedstrijden. Mijn naam is Han Zuidema, 38 jaar en woonachtig in Hallum. Het dorp waar de nodige schaatstoppers en -talenten vandaan komen en tevens het dorp van de Bartlehiem Skeelertocht. Ik heb mijn hele leven geschaatst, beginnend op de vijver dichtbij huis en zelfs korte baan wedstrijden voor schooljongens gewonnen. Maar daar is het ook blij gebleven, want uiteindelijk voor de voetbalsport gekozen en ook daar op redelijk amateur niveau kunnen leren en uiteindelijk presteren. Toch ben ik mijn hele leven blijven schaatsen en heb ik dit altijd een mooiere sport gevonden dan voetbal.  Als nieuw ‘lid’ en secretaris binnen het bestuur hoop ik een ‘kijkje in de keuken’ van een schaatsploeg te krijgen en daarmee de schaats(st)ers en staf waar nodig bestuurlijk te ontlasten, zodat zij zich kunnen concentreren op hun sport en hun prestaties.