Gemixte emoties tijdens het NK Allround & Sprint

Gemixte emoties tijdens het NK Allround & Sprint

28 februari 2024

Afgelopen weekend was het NK Allround en Sprint. Team FrySk was hier aanwezig met 8 rijders! Tijdens dit NK zijn er meerdere persoonlijke records gereden en is er een podiumplek behaald, al met al een heel mooi weekend!

Bij het NK Allround vrouwen stonden Aveline Hijlkema, Esmee Visser en Kim Talsma aan de startlijn.

Aveline had zich na een seizoen vol ziekte toch nog geplaatst voor het NK waar ze al heel erg tevreden mee was. Verwachtingen had ze niet echt door het zware seizoen, maar de races vielen voor nu zwaar. Toch geeft zo’n NK weer extra motivatie voor volgend seizoen om er weer te mogen staan! Aveline eindige 18e.

Esmee zag het al als een bonus dat ze zichzelf plaatste voor dit NK Allround. Ze vond het dan ook geweldig om aan het einde van dit seizoen nog te mogen schaatsen in een vol Thialf. Esmee moet het vooral hebben van de lange afstanden, daardoor is het voor haar iets lastiger om een goed allround-klassement te behalen, maar ze heeft haar uiterste best gedaan en kan tevreden zijn. Erg jammer dat ze gehinderd werd op de kruising tijdens haar 3km, maar daar had ze zelf geen invloed op. De laatste weken heeft ze weer stappen gezet en sluit ze af met haar beste seizoenstijden op alle afstanden! Met een mooie 12e plek mag Esmee heel tevreden zijn.

Kim startte haar toernooi goed door met de 500m voor het eerst onder de 40 secondes te duiken en een tijd van 39,64 noteerde. Deze tijd was goed voor een 6e plaats. De 2e afstand van het toernooi was de 3km, waar ze iets minder goed reed. Na de eerste dag stond ze 8e in het klassement en na een goede 1500 op de 2e dag wist ze een plek in het klassement te stijgen waarmee ze zich ook plaatste voor de slotafstand: de 5km. Met een persoonlijk record op deze laatste afstand wist ze de 7e plaats in het klassement te behouden!

Colin James Duivenvoorden, Jesse de Lange en Marwin Talsma stonden klaar bij de mannen Allround.

In de aanloop naar het NK had Colin helaas veel last van zijn lies, waardoor de voorbereiding niet fantastisch verliep. Desondanks heeft hij een persoonlijk record kunnen rijden op de 500m, 1500m en de 10 km! De 5 km, dat eigenlijk zijn beste afstand is, ging helaas minder goed. Met zijn pr’s behaalde hij een mooie 7e plek. Als hij terugkijkt op de afgelopen 3 weken, kan hij zien dat het weer de goede kant op gaat. Al met al heeft hij het NK Allround ervaren als een leuk toernooi en heeft hij kunnen genieten van de ambiance in het Thialf stadion.

Afgelopen weekend maakte Jesse zijn debuut op het NK allround in Thialf. Om in een vol Thialf te mogen schaatsen was dan ook heel gaaf en spannend. Op de 500m werd Jesse tegen Marcel Bosker geloot. Hier moest hij dan namelijk wel zorgen dat hij voor hem langs zou kruisen. Hij moest dus alles op alles zetten om snel te openen. Dit lukte, namelijk in: 10,59, zijn snelste opening ooit. Het rondje had beter gekund, maar toch een persoonlijk record van 37,84. De 5km & 1500m had hij wat meer van verwacht, maar na zijn debuut heeft hij ook veel kunnen leren dit weekend. In het eindklassement werd Jesse 19e.

Marwin kwam tijdens dit toernooi vooral voor de 5km en de 10km. Echter was er tijdens zijn 5km niet zo’n lekkere kruising waardoor die afstand niet ging zoals hij had gehoopt. Tijdens de 10 km had hij nog een mooie 3e plek behaald maar stiekem had hij daar ook wat meer van verwacht. Marwin is kortgeleden pas weer terug gekomen in Nederland en zijn jetlag hielp dan ook niet mee dit toernooi. Vooralsnog behaalde hij een knappe 6e plek.

Tijdens het NK Sprint vertegenwoordigden Ju-Lin de Visser & Amber Duizendstraal Team FrySk.

Na dag 1 was Amber eigenlijk wat teleurgesteld. Ze had wel een klein pr op de 1000m maar wist dat er meer in zat. Daardoor was ze erg gemotiveerd om dag 2 alles der uit te halen wat erin zat om nog harder te rijden. En dat is haar dan ook gelukt! Ze heeft voor het eerst op de 500m een 38er gereden en ook een seconde van haar 1000m tijd eraf gereden. In het eindklassement behaalde Amber een 13e plek

Ju-Lin reedt dag 1 meteen twee persoonlijke records namelijk op de 500m en op de 1000m dit dan ook een hele goeie dag voor haar. Van dag 2 had ze iets meer verwacht, maar ze wist alsnog haar 500m nog een keer te verbeteren! Haar einduitslag was een mooie 12e plek en een ervaring rijker.

Het was een mooi weekend met waardevolle herinneringen, leermomenten & gezelligheid waar weer verder opgebouwd kan worden!

Foto’s: Pureskateexperience