Fietsen in de Italiaanse bergen

Fietsen in de Italiaanse bergen

17 augustus 2022

Geschreven door Anna Marit Sybrandi

Afgelopen week zijn we met een groot deel van het team afgereisd naar een dorpje in de Italiaanse Dolomieten genaamd Feltre.

Na een lange reisdag is uiteindelijk iedereen op 7 augustus veilig aangekomen en konden we een goede nacht slapen. Uitslapen stond maandagochtend alleen niet op het schema want er moest natuurlijk getraind worden. We hebben een mooi verkenningsrondje gefietst en het beloofde een mooie week te worden.

Die belofte is nagekomen want we hebben veel gelachen, veel kilometers gefietst, af en toe afgezien als we bergop aan het strijden waren maar het uitzicht wat we daarvoor terugkregen was het helemaal waard.

Ook hebben we op 11 augustus (eigenlijk ook al 10 augustus) de verjaardag gevierd van Lidia (22) en Paulien (23).

Op zaterdag stond een lange rit gepland waarvoor we een uurtje naar het noorden zijn gereden met de auto om een aantal mythische bergen te beklimmen. We begonnen allemaal op de passo Fedaia en de Pardoi, daarna splitsten onze wegen omdat we 3 verschillende routes hadden. Uiteindelijk kwamen we allemaal weer samen op de parkeerplaats. De meeste rijders zaten rond de 100km en sommigen zelfs rond 170. Uiteindelijk heeft iedereen alles uit zichzelf gehaald en waren we moe maar voldaan.

We hebben veel uren gemaakt en ik geloof dat iedereen erg heeft genoten van het landschap waar we doorheen aan het fietsen waren en de verhalen die we hebben gemaakt.

Ik ben in ieder geval erg blij met de avonturen die we hebben meegemaakt en de tijd die we samen hebben gespendeerd, het was erg gezellig en ik hoop dat we deze sfeer de rest van het seizoen vast kunnen houden. Woensdag stappen we het ijs op en daar kijk ik, net als de rest van het team, ook naar uit.

Tot slot willen we Bouwbedrijf Buiteveld bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om met een busje een groot deel van de bagage te transporteren.