Eindspektakel op thuisbaan!

20 maart 2023

De laatste wedstrijden zijn achter de rug. In de laatste week werd zowel de Zilveren Bal als de Marathon Cup Finale georganiseerd in de 11stedenhal, de thuisbaan van Team FrySk. Twee goed bezochte wedstrijden met ook veel rijders van Team FrySk aan de start!

Zilveren Bal

Dinsdag 7 maart mochten de junioren zich zo snel mogelijk naar de 100m-streep wagen tijdens het juniorentoernooi van De Zilveren Bal. Van het talententeam stonden Naomi Kammeraat en Jan-Hendrik Hoekstra aan de start. Na drie rondes eindigde Naomi als 2e in de finale (met een snelste tijd van 11,39)! Jan-Hendrik werd achtste in een tijd van 11,05. Robbert-Jan van Hardeveld stond namens het hoofdteam van Team FrySk aan de start en eindigde als 10e (met 10,59 als snelste tijd).

De dag erna, op woensdag 8 maart, was het tijd voor het hoofdtoernooi. Veel grote (internationale) namen stonden aan de start, waaronder meervoudig wereldkampioen Jordan Stolz en Olympische kampioen. Erin Jackson. Onder luid gejuich (van ook veel teamgenoten) wist Anna Boersma op een heel knappe vierde plek te eindigen met een snelle tijd van 10,60. Johan Talsma wist als junior een ronde door te komen en noteerde 10,05 als snelste tijd. Amber Duizendstraal (11,02), Amy van der Meer (11,10) en Aveline Hijlkema (11,70) strandden in de eerste ronde.

Marathon Cup Finale

Zaterdag 11 maart stond de allerlaatste marathonwedstrijd van het seizoen op het programma. En ook deze wedstrijd stond gepland in de 11stedenhal. Met veel toeschouwers langs de kant wisten meerdere rijders van Team FrySk mooie races neer te zetten.

Na afloop van de marathonwedstrijden vonden de huldigingen van de klassementen plaats. Hier wisten we als team meerdere plekken te bemachtigen!

Ploegenklassement
🥈Team Douma Staal (Beloften Heren)
7️⃣ Team Boltrics (Beloften Dames)
1️⃣2️⃣ Team Bouwbedrijf de Vries (Topdivisie Dames)

Algemeen klassement
🥉 Germain Deschamps (Beloften Heren)
6️⃣ Mathijs van Zwieten (Beloften Heren)
7️⃣ Lidia Tempert (Beloften Dames)
9️⃣ Paulien Verhaar (Topdivisie Dames)

Jongeren klassement
🥈 Paulien Verhaar (Topdivisie Dames)
4️⃣ Mathijs van Zwieten (Beloften Heren)
9️⃣ Anna Marit Sybrandi (Beloften Dames)

Nu is het even tijd voor rust en gaan veel van onze rijders op vakantie. Verder zijn achter de schermen de voorbereidingen voor volgend seizoen in volle gang.

Bedankt sponsoren voor het mooie seizoen en bedankt weer Neeke en Glenn Wassenbergh voor de mooie foto’s!