De kop is eraf!

De kop is eraf!

16 oktober 2023

De kop is eraf en de eerste startplekken voor het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT) van over twee weken zijn binnen!

Zaterdag trapten Amber Duizendstraal, Ju-Lin de Visser en Johan Talsma het weekend af met de 500 meter. beide dames eindigden in de top-15, wat genoeg was voor een startplek op het WCKT. Ju-Lin herhaalde dit kunstje op de 1500 meter. Kim Talsma, Anna Marit Sybrandi, Esmee Visser, Lidia Tempert en Yael Prenger gingen op dezelfde afstand van start en Kim mocht na afloop op het derde treetje van het podium plaatsnemen.

Zondag kruisten Kim en Amber de degens op de 1000 meter. Kim en Ju-Lin mochten op basis van hun tijden een tweede startplek voor het WCKT mee naar huis nemen. Bij de mannen vertegenwoordigde Mervin Maatman Team FrySk op deze dubbele sprintafstand. Op de afsluitende 3 en 5km stonden Kim, Paulien Verhaar, Anna Marit, Yael, Mathijs van Zwieten en Colin Duivenvoorden aan de start. Kim, Paulien en Colin stelden met een negende, tiende en elfde plek een ticket voor het WCKT veilig.

Zowel de dames als de heren reden dit weekend ook een massastart. Bij de heren stonden Jesse de Lange, Dyon Talsma en Sjoerd Kleinhuis aan de startlijn. Kim, Yael, Lidia, Paulien, Esmee en Hilde Noppert waren bij de dames van de partij, waarbij de eerste vijf het tot de finale schopten. In deze finale sprintte Kim naar plek twee en volgden Yael, Lidia, Paulien en Esmee met een zevende, negende, twaalfde en zestiende plek.

Kortom, een druk weekend met mooie wedstrijd. In totaal heeft Team FrySk tien startplekken voor het WCKT bemachtigd: Ju-Lin (500m, 1000m, 1500m), Amber (500m), Kim (1000m, 1500m, 3km), Paulien (3km), Esmee (3km), Colin (5km). Paulien (1500m), Aveline (1500m, 3km) en Marwin Talsma (5km, 10km) waren op basis van vorig jaar al geplaatst.

Meer informatie over het WCKT is te vinden is via deze link.

De foto’s zijn gemaakt door Neeke Wassenbergh-Smit.