De basis voor successen op het ijs wordt gelegd in de zomer

De basis voor successen op het ijs wordt gelegd in de zomer

27 juni 2023

Ondanks de hitte van de afgelopen weken werd er door de leden van Team FrySk hard getraind. In de zomer wordt immers de basis voor de successen op het ijs gelegd! We nemen jullie mee in een aantal trainingen van onze rijders van het Talententeam. Hierbij ligt de focus op lenigheid, soepelheid, kracht, core-stability en een goede houding.

Elke vrijdagavond is het jeugdteam met de trainers, Richard Touber en Maria Sterk, te vinden in de Groene Ster te Leeuwarden. Looptrainingen, buikspieroefeningen, sprinttrainingen en technisch aanwijzingen vinden plaats op deze prachtige locatie.

Vorige week vrijdag werd er veel aandacht besteed aan de starthouding op het ijs. Uitleg, het belang van timing, herstarten en nog een keer … en nog een keer. Dit maakt dorstig en er werd veel water gedronken. Na de training sprongen een aantal sporters in het verkwikkende zwemwater om af te koelen, plezier te maken en wat bij te kletsen.

Naast deze vrijdagavond training wordt er elke week ook een schaatsplanktraining afgewerkt op donderdagavond bij De Elfstedenhal en is er op dinsdag een gezamenlijke krachttraining bij Team Eijzenga in Berlikum.

Bij de dinsdagmiddagtraining is het jeugdteam, onder begeleiding van de deskundige bewegingswetenschapper en ex-profschaatster Floor van den Brandt, te vinden in de prachtige hal van Jelle Eijzenga te Berltsum. 

Al met al pittige trainingen met verschillende vormen van beweging om de sporters sterk en stabiel te krijgen. Wanneer in het najaar het ijs weer klaar ligt, kan het jeugdteam zich weer verder ontwikkelen tot fantastische schaatsers.

Op 8 juli staat weer de Zoladz-test op het programma. Dit is een conditietest die hardlopend wordt uitgevoerd. Hiermee kan men testen of de zomertrainingen hun vruchten afwerpen. Ook zal dan Ilse Velkers, voedingsdeskundige, aansluiten om de talenten nog bewuster om te leren gaan met hun voeding.