Afzien in Limburg

Afzien in Limburg

14 september 2022

Geschreven door Jornt Dijk

Voor ons derde en laatste trainingskamp naar Noorbeek deze zomerperiode (9 t/m 12 september) zijn we zoals altijd op de vrijdagochtend begonnen met een training in Heerenveen. Deze training hebben we in twee groepen uitgevoerd, een herengroep en een damesgroep. De damesgroep is begonnen met een schaatsplanktraining met daarachter bochtpassen in het elastiek en sprongen. De herengroep heeft eerst een uurtje op de fiets gezeten. Na de training hebben we de bus van Haaima Peugeot ingeladen met onze fietsen en zijn we vertrokken naar het verre Limburg. Na enkele uren in de auto te hebben gezeten hebben we ons klaargemaakt voor de tijdrit bij de Camerig op. Anders dan voorgaande trainingskampen was het niet een individuele tijdrit maar een massastart. Helaas zat het weer niet mee tijdens de fietsrit en zijn doorweekt terug gekomen.
De tweede dag zijn we begonnen met een korte hardlooptraining met sprintjes en sprongen over de hordes. Om de sprintjes nog wat zwaarder te maken moesten we sommige sprints met extra weerstand doen van een elastiek. In de middag hebben we afgezien in de bossen boven op de Schweiberg tijdens een droogtraining (door Siep ook wel Run&Dry genoemd). De training bestond uit twee blokken van ongeveer 27 minuten waarin we moesten hardlopen en verschillende schaats- en loopsprongen moesten doen. ‘s Avonds hebben we nog even een uurtje onze benen losgefietst.
Gelukkig was het de derde dag droog en hebben we het enorm getroffen met het weer. Na een korte maar zeer pittige sprinttraining bij de heuvel op hebben we de fiets gepakt voor een duurrit van ongeveer 100 kilometer. We zijn weer vertrokken in twee groepen. De dames zijn meteen bij Noorbeek de grens overgestoken naar België en de heren hebben dezelfde route omgekeerd gefietst. Na ongeveer twee uur zijn we elkaar tegen gekomen en was het tijd voor een bakje koffie op het terras. We hebben een prachtige route afgelegd door de bossen. Los van de uit elkaar getrilde fietsen door de Belgische wegen zijn we allemaal weer heelhuids thuis gekomen.
De laatste dag was gereserveerd voor de tijdrit bij de Camerig op, de laatste meting tijdens het trainingskamp. Na terugkomst van de tijdrit hebben we snel gedoucht, de bus weer ingepakt en zijn we weer vertrokken naar huis.

We kunnen terugkijken op een mooi kamp, waarin genoeg is afgezien om over een paar weken nóg sterker aan de start te staan dan iedereen nu al was!