Van simmer training naar starten met de schaatstraining op het ijs (talenten)

Van simmer training naar starten met de schaatstraining op het ijs (talenten)

24 september 2024

VAN SIMMER TRAINING NAAR STARTEN MET DE SCHAATSTRAINING OP HET IJS 

Begin mei zijn onze talenten met de zomertraining van seizoen ’24-’25 begonnen. Drie keer per week trainen met de groep, steeds een andere discipline. Op dinsdag was het “Krachttraining-dag” bij Team Eijzenga in Berlikum. Ze volgden dan een afgestemd schema in twee aparte groepen. Donderdags stonden de sporters eerst bij de Elfstedenhal in Leeuwarden op de schaatsplank, om “te schaatsen op het droge”. Goed voor de techniek en de stabiliteit. Begin juli zijn de schaatsplanken voor de skeelers verruild en werd er op de skeelerbaan in Ferwert gezellig samen gereden. Tijdens de zomertraining is er vanaf mei eerst begonnen met de gezamenlijke fietstraining op vrijdagavond, die na een aantal weken werd verruild voor droogtrainen in de buurt van Leeuwarden. Het fietsen kwam op het individuele trainingsschema en zo werd er zelf, of samen met teamgenoten, op woensdag en in het weekend gefietst.  

Ook tijdens de schoolvakantie zijn de gezamenlijke trainingen doorgegaan. En de talenten die op vakantie waren in eigen land of ergens in het buitenland, hebben hun eigen trainingsschema zoveel mogelijk gevolgd. Een colletje meepikken op de fiets, hiken in de bergen, zwemmen of hardlopen, de training werd aangepast aan de omgeving, de mogelijkheden en het weer! 

Met de wintertraining in het verschiet, trainden de talenten na de vakantie nog even door. Deze week is de laatste zomertrainingsweek en dus staan ze straks stuk voor stuk fit op het Elfstedenhal-ijs en kan het echte schaatsen weer beginnen!