Willem van Zutphen
Begeleiding

Willem van Zutphen

Mijn naam is Willem van Zutphen, 61 jaar en vader van een sportief gezin. Het seizoen 2017-2018 start ik als begeleider van de heren Marathonploeg. Aanleiding daarvoor is een goede ervaring vorig jaar. Als vader van Ian ben ik vorig jaar gevraagd het heren marathonteam enkele keren te begeleiden bij de wedstrijden, waaronder de GP Weissensee. Dat is van alle kanten goed bevallen met als vervolg de vraag om de begeleiding in het nieuwe seizoen structureel te gaan doen. Daar heb ik positief op geantwoord.

Bij de wielersport liggen mijn roots en nog steeds fiets ik veel. Daarnaast doe ik nog veel aan hardlopen en ’s winters draai ik mijn rondjes op 11S baan. De connectie met de schaatsport ligt voornamelijk bij de sportieve activiteiten van mijn kinderen. Via  gymnastiek/turnen, shorttrack en het skeeleren volgen de kinderen hun sportieve weg. Annouck danst, Jort is triatleet, maar verzorgt daarnaast ook schaatslessen in de 11S hal, Justin heeft zijn weg gevonden in de shorttrack en Ian heeft de keuze voor skeeleren en marathonschaatsen gemaakt en als ouders wil je de sporters daarin zo goed mogelijk verzorgen en begeleiden. De rol als ploegleider is een verlengstuk van die begeleidende en verzorgende rol. Bovendien heb ik vanuit mijn wedstrijdverleden ervaring opgedaan met coaching. Belangrijke aspecten van het ploegleiderschap zijn zorgdragen voor goede onverstoorde wedstrijdvoorbereiding van de rijder; alles wat rondom de wedstijd geregeld moet worden; en de verzorging/coaching
voor, tijdens en na de wedstrijden. Dit alles in goed overleg met bestuur en trainers van het Team Frysk.

De rijders hebben zelf voor het komende seizoen doelen gesteld en mijn doel daarbij is hen daar zo goed mogelijk in bij te staan…….En daar heb ik heel veel zin in!