Rixt Hoogland
Marathon

Rixt Hoogland

11 – 04 – 1995

Team Boltrics

Ik ben Rixt Hoogland, 28 jaar oud en woon in Borne. Met m’n master Werktuigbouwkunde van de Universiteit Twente op zak ben ik inmiddels werkzaam als Mechanical Engineer bij VIRO in Hengelo.
Ik ben als jong meisje begonnen bij het jeugdschaatsen in Heerenveen en daarna doorgestroomd naar de club STD Sint Nicolaasga. Daar ben ik begonnen met het rijden van wedstrijden. Langebaan vond ik nooit zo leuk omdat ik altijd super zenuwachtig was. Toen ik ging studeren in Enschede ben ik gaan schaatsen bij de studentenschaatsvereniging D.S.V. de Skeuvel. Daar kwam ik in aanraking met het marathonschaatsen. Ik ben begonnen in de Noord-Oost competitie, vervolgens na een aantal regio-top wedstrijden doorgestroomd naar het landelijke peloton.

In de zomer ben ik fanatiek met wielrennen, ik fiets veel wedstrijden en rijd het liefst klassiekers. De afwisseling van fietsen in de zomer en schaatsen in de winter bevalt me erg goed en het is fijn om zowel in de zomer als winter de wedstrijdprikkels te hebben.

M’n doelen voor dit jaar op kunstijs zijn vooral het team (Boltrics) helpen om mooie tactische wedstrijden neer te zetten en te strijden voor de winst! Daarnaast hoop ik mezelf technisch te verbeteren, met name m’n acceleratievermogen. Op natuurijs wil ik me vooraan mengen om te strijden voor een mooie uitslag! Hoe gaaf zou het zijn om dit te kunnen doen op Nederlands natuurijs!

Wist je dat … Rixt vorig seizoen Nederlands Kampioen Wielrennen is geworden bij de Elite zonder Contract!