Maria Sterk
Begeleiding

Maria Sterk

Mijn naam is Maria Sterk, ik ben getrouwd met Douwe Anema en samen hebben wij een melkveehouderij in Hallum, vlakbij Bartlehiem. Wij hebben een dochter van 2 jaar oud en begin oktober verwachten wij ons tweede kindje.

Ik ben bijna 13 jaar actief geweest als wedstrijdschaatsster en Siep Hoekstra is jarenlang mijn trainer geweest. Mijn specialiteit was de marathon, en met name het natuurijs. Hoogtepunten uit mijn schaatscarrière zijn het werelduurrecord (2005), winnares van de Aart Koopmans Memorial 100km op de Weissensee (2007), Open Nederlands Kampioen op de Weissensee (2009) en het Nederlands Kampioen op het Zuidlaardermeer (2010).

Vanaf het allereerste begin ben ik al betrokken bij Team FrySk. Eerst als rijdster en toen ik in 2015 ben gestopt met wedstrijdschaatsen, ben ik deel uit gaan maken van de staf van Team FrySk. Ik ben assistent trainer (waarvoor ik dit jaar mijn ST3 heb gehaald) en daarnaast regel ik de kleding van het team.

Als trainer vind ik het leuk mijn eigen ervaring als wedstrijdschaatsster over te brengen op enthousiaste rijders en rijdsters in het team!