Lidia Tempert
Langebaan

Lidia Tempert

11 – 8 – 2000
Team Boltrics

Mijn naam is Lidia Tempert en ik ben 23 jaar oud. Vorig jaar heb ik de opleiding tot fysiotherapeut weten af te ronden en ben ik voor het schaatsen naar Heerenveen verhuisd om aan te sluiten bij Team FrySk. Naast het schaatsen ben ik als algemeen fysiotherapeut parttime gaan werken bij fysiotherapie HIER in Heerenveen.

Mijn passie voor schaatsen is al als klein meisje begonnen. Van krabbelen op de vijver voor ons huis naar kilometers schaatsen op het kanaal in Aadorp, het Twentse dorpje waar ik ben opgegroeid. Op mijn zevende ben ik lid geworden van de Wierdense IJsclub en na enkele jaren ben ik overgestapt naar CSV Vriezenveen. Bij deze clubs heb ik spelenderwijs de basis voor het schaatsen geleerd. Toen mijn pupillen tijd ten einde liep, werd ik gevraagd voor de baanselectie Twente. Hier heb ik veel progressie geboekt en mijn debuut gemaakt op het NK allround. Om een volgende stap te zetten heb ik vorig seizoen de overstap gemaakt naar Team FrySk.

Dit seizoen ga ik mij focussen op de langere afstanden en de marathons. Mijn doel is om mij als schaatser verder te ontwikkelen en deel te nemen aan NK’s. In de beloften marathons hoop ik met Team Boltrics mooie resultaten te behalen en mee te strijden om het (ploegen)klassement.

Wist je dat … Lidia in het team de bijnaam ‘Muis’ heeft gekregen?
Prestaties

Persoonlijke records

41,91
Heerenveen
500m
1.23,05
Inzell
1000m
2.04,71
Heerenveen
1500m
4.19,30
Heerenveen
3000m
8.01,20
Enschede
5000m
In Actie

Lidia Tempert