Jilles Tjoelker
Langebaan

Jilles Tjoelker

28 – 03 – 2005

Ik ben Jilles Tjoelker, 17 jaar en ik woon in Dronrijp. Ik ben op jonge leeftijd met mijn moeder begonnen met schaatsen, omdat ik op natuurijs niet vooruit kon komen. Sindsdien ben ik nooit meer opgehouden, en ben ik alleen maar meer van schaatsen gaan houden. Vorig jaar kreeg ik de kans om me aan te sluiten bij de stagiaires van Team FrySk, voor mij betekende dit dat ik een kans kreeg om serieus te gaan trainen in een omgeving waar je gestimuleerd en geholpen wordt door gedreven sporters en coaches. Dit beviel erg goed en ik mag dit seizoen doorstromen naar het development team waar ik hoop me verder te kunnen ontwikkelen.

Voor mij is het momenteel en aankomend winterseizoen heel belangrijk om mezelf en mijn lichaam te ontwikkelen. Ik heb nog relatief weinig trainingservaring vergeleken met andere schaatsers van mijn leeftijd, maar ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team FrySk de mogelijkheid krijg deze ontwikkeling goed door te voeren. Er zit zeker weten nog veel potentie in al mijn afstanden, ik weet nog niet precies welke afstand mij het beste ligt. Ook dat hoop ik dit seizoen te ontdekken.

Verder wil ik gaan kijken of ik me deze winter kan plaatsen voor een NK Allround of een NK Afstanden. Afgelopen seizoen lukte dit me niet, omdat ik simpelweg niet genoeg wedstrijden had gereden om me te kwalificeren. Ik hoop dat ik na het draaien van een goeie zomer volgend winter kan laten zien dat een kwalificatie goed mogelijk is.

Prestaties

Persoonlijke records

39,25
Heerenveen
500m
1.19,21
Heerenveen
1000m
2.06,64
Heerenveen
1500m
4.29,90
Leeuwarden
3000m