Jeroen Jansen
Marathon - Team Douma Staal

Jeroen Jansen

Mijn naam is Jeroen Jansen, ik woon in Leeuwarden en studeer leraar basisonderwijs aan NHL-Stenden hogeschool te Leeuwarden. In mijn vrije tijd ga ik het liefst sporten, omdat ik altijd het allerbeste uit mijzelf wil halen. Ik neem niet genoegen met minder. Ik haal voldoening uit trainingen en wedstrijden. Daarnaast ben je nooit klaar met leren. Het kan en moet altijd beter. Perfectie bestaat niet, maar je kan er wel naar streven.

Op het ijs ga ik mij meer focussen op het marathonschaatsen. Ik vind het tactische ploegenspel naast het uithoudingsvermogen erg leuk. Ik wil graag als ploeg samen goed presteren. Komende winter ga ik marathons rijden in regio Noord-Oost. Daarna wil ik mij graag verder ontwikkelen om de overstap naar de Beloften te maken. Het is mijn droom om ooit Topdivisie-rijder te worden en uiteraard een zege op mijn naam te kunnen schrijven. Naast het marathonschaatsen wil ik mij ook verder ontwikkelen op de langebaan en ga mij meer focussen op de lange afstanden: de 3 & 5 kilometer.

Voor mij liggen de beginselen bij het schoolschaatsen. Daarna heb ik geschaatst bij de schaatsschool. Er zat voor mij 3 jaar bij het opleidingsplatform van Team Frysk in en daarna heb ik de overstap mogen maken naar het topteam. Ik ben erg gedreven om het maximaal haalbare uit mijn lichaam te halen. Grenzen opzoeken én deze verleggen is mijn missie.
In Actie

Jeroen Jansen