Erwin Mesu
Marathon - Team Douma Staal

Erwin Mesu

Mijn naam is Erwin Mesu, ik ben 31 jaar en woon in Middelburg. Schaatsen is mij altijd met de paplepel ingegoten. In 1997 stond ik langs de Friese wateren te kijken hoe mijn vader als toerrijder de Elfstedentocht reed. Ik denk dat daar mijn droom geboren is om ooit de Elfstedentocht te winnen.

Ik ben een echte duursporter en kom pas echt goed tot mijn recht in wedstrijden van meer dan 100km. In 2015 heb ik op de weissensee de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen waarmee mijn schaatscarrière op 1 ding na eigenlijk al geslaagd is. Alleen die echte Elfstedentocht rijden ontbreekt nog. Ondanks dat ik na 10 jaar in de topdivisie nu niet meer op het hoogste niveau schaats, is dat nog altijd de drijfveer die mij alle zware trainingen meer dan waard maken en ik kan onwijs genieten van een perfecte trainingsopbouw naar een belangrijke wedstrijd waarin dan alle puzzelstukjes in elkaar passen.

Naast het marathonschaatsen ben ik in de zomer actief in marathons op de mountainbike. Met mijn camper reis ik heel Europa en vooral de Alpen door om de mooiste mountainbike marathons te rijden.

Ik kijk erg uit naar komend seizoen om mijn ervaring te delen met de jonge honden van team Douma Staal en hun te helpen groeien als marathonschaatser. Daarnaast hoop ik op natuurijs van onder de radar alle schaatsprijs uit de topdivisie weer te kunnen verrassen in de zwaarste koersen van het jaar.

In Actie

Erwin Mesu