Hendrik Poelstra
Marathon - Team Douma Staal

Hendrik Poelstra

Mijn naam is Hendrik Poelstra, ik kom uit Hallum en studeer accountancy aan  NHL-Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Mijn liefde voor het schaatsen is ontstaan in mijn jeugd. Als er natuurijs lag schaatste ik samen met mijn ouders en zusjes over de Hallumervaart richting het bekende Bartlehiem. Op acht jarige leeftijd ben ik begonnen met schaatsen bij de Ferwerter Iisclub. Het leuke aan schaatsen vind ik dat ik mij nog altijd kan verbeteren. Mijn specialiteit is lange afstand- en marathonschaatsen. Mijn motivatie is het verleggen van grenzen en mijzelf verder ontwikkelen. Sport is voor mij belangrijk omdat ik hier veel voldoening uit haal. Ik geniet elke keer weer van mijn trainingen en wedstrijden. Het is liefde voor de sport in combinatie met hard werken.

Als eerstejaars junior ben ik begonnen in de langebaanselectie bij het Gewest Fryslân. Bij de B2 junioren ben ik van de langebaan naar de marathon selectie gegaan. Mijn debuut bij de beloften in het marathonschaatsen heb ik bij team Adviesburo Harry de Wolff gemaakt. Afgelopen twee seizoenen heb ik marathon-wedstrijden bij team FrySk-Doumastaal gereden.

Voor het komende seizoen wil ik mijn prestaties op zowel de langebaan als de marathon verbeteren. Dit door het tactische spel in de marathon beter onder de knie te krijgen en mij op technisch vlak verder te ontwikkelen. Mijn doelen voor komend seizoen zijn het NK Marathon, evenals persoonlijke records op de langebaan. Daarnaast hoop ik ook naar de Weissensee te gaan. De uitdaging zit voor mij in het combineren van sport en school. Ik hoop hier dan ook een goede balans in te kunnen vinden.

Mijn ultieme schaatsdroom? Ooit hoop ik de Marathon Cup bij de A-rijders op mijn naam te zetten en wat betreft de langebaan zou ik graag WorldCups rijden. Uiteindelijk is natuurlijk de Elfstedentocht mijn ultieme droom.

Prestaties

Persoonlijke records

39,04
Heerenveen
500m
1.15,95
Heerenveen
1000m
1.55,47
Heerenveen
1500m
4.00,63
Heerenveen
3000m
6.57,92
Heerenveen
5000m
In Actie

Hendrik Poelstra