Florien Bolks
Marathon

Florien Bolks

30 – 12 – 2000

Team Boltrics

Mijn naam is Florien Bolks en ik mag dit seizoen deel uitmaken van Team FrySk bij de marathon tak. In het dagelijkse leven studeer ik aan de Universiteit Twente de Master Interaction Technology en ben ik woonachtig in Enschede.

Dit jaar ben ik één van de rijders van het beloften marathonteam Boltrics en hoop ik dat wij mooie uitslagen mogen rijden. Ik schaats erg graag omdat ik het een hele mooie sport vind doordat kracht en techniek gecombineerd worden. In de marathons sluit bij kracht en techniek dan ook nog wedstrijdinzicht en samenwerken aan, de sterkste schaatser hoeft bij marathons niet per definitie te winnen, dit maakt het spelletje interessant en de sport veelzijdig.

Verder rijd ik af en toe langebaanwedstrijden, het liefste de middellange afstanden, zoals een 1500m en een 3000m. Echter ligt de focus wel op de marathons, wat ik dan ook mijn specialisme zou noemen.

De doelen voor aankomend seizoen zijn:

(1) Stabiele top 10 uitslagen rijden bij de beloftenmarathon met het team.

(2) Podium met het team.

(3) Mijn persoonlijke records op de 1500m en 3000m verder aanscherpen.

Wist je dat … Florien in de zomer ook zeker te porren is voor (erg) lange duurritten op de racefiets van 100-200km. Hoe verder hoe beter!