Demi Huiden
Marathon - Team Bouwbedrijf de Vries

Demi Huiden

25 – 03 – 1997

Mijn naam is Demi Huiden, ik ben 25 jaar oud en ik woon in Amersfoort. Ik studeer fysiotherapie in Maastricht en loop momenteel stage in het ziekenhuis op de cardioafdeling. Komend seizoen wordt mijn eerste seizoen in de topdivisie. Het afgelopen seizoen heb ik als b-rijdster veel kunnen invallen bij de topdivisie en hier al veel kunnen leren. In de zomer rijd ik zowel de landelijke baancompetitie als de marathoncompetitie waaronder de (O)NK’s.

Ooit ben ik gaan schaatsen omdat ik in de zomer skeelerde bij mijn schaatsclub Amersfoortse IJsvereniging. Wij reden wekelijks met het gezin naar de ijsbaan in Utrecht om deel te nemen aan het jeugdschaatsen. Dit combineerde ik toen nog met turnen maar skeeleren en schaatsen werd toch steeds leuker, en ik ook het marathonschaatsen ontdekte. Dit begon met vijftien rondjes op zondagavond in Utrecht, naar de regionale competitie en de beloftencompetitie en nu dus de stap naar de topdivisie. Momenteel combineer ik het schaatsen en skeeleren waar ik met name voldoening haal uit zware wedstrijden en actief koersen. Met thuisbanen als Utrecht en Amsterdam, waar we ook in de regen en sneeuw schaatsen en de ijskwaliteit het nog al eens te wensen overlaat, denk ik bij Team Frysk veel te leren om technisch beter te gaan schaatsen.

Komend seizoen rijd ik met Hilde, Aveline en Paulien voor team Bouwbedrijf de Vries. Door samen te rijden en elkaar te helpen waar mogelijk, denk ik dat we tot mooie prestaties kunnen komen. We hebben een mooi veelzijdig team. Zelf kijk ik met name uit naar het (Nederlands) natuurijs waar ik hoop een top 10 klassering te halen.

Wist je dat… Demi ook zomers met ijs bezig is; ze werkt in de beste ijssalon van Amersfoort!